Fyra verkstadsanläggningar med bred kunskap

Vi är stolta återförsäljare av Scania Lastbilar, och vet hur viktig tillgängligheten är för dig på ditt fordon. Våra fyra verkstadsanläggningar på orterna Linköping, Kisa, Västervik och Vimmerby har bred kunskap, och finns till hands för att hjälpa dig med service och reparationer av din lastbil, påbyggnad och släp, samt för köp av reservdelar och tillbehör. Vi kan om så önskas även hjälpa dig med andra märken än din Scania.

Välkommen in till någon av våra anläggningar, så tar vi hand om dig och ditt fordon!

Lastbilsservice

Vi utför självklart service på din Scania men även på andra fordonsmärke och du kan teckna avtal på alla. Några fördelar med service/underhållsavtal är bla. lägre pris, Max24 och alla Scaniaverkstäder har kolla på vad som skall göras vid varje tillfälle.

24 timmars assistans

Oavsett var du är finns Scania Assistance till hands dygnet runt årets alla dagar. Med ett telefonsamtal kommer du i kontakt med en professionell servicesamordnare som kan din Scania och talar ditt språk. Så om det oväntade skulle inträffa finns det alltid någon i andra änden som kan hjälpa dig.

Scania Assistance hjälper dig dygnet runt. Ring 042-100 100 eller 0044-1274 301260 om du är utomlands.

Skadereparationer

Vi utför alla typer av skadereparationer och har samarbete med de flesta kända försäkringsbolag i branschen. Vi har specialkunskaper inom riktning ram. Kontakta din närmsta verkstad för mer information.

Rullbromsprovning

Kolla bromsarna för säkerhets skull innan olyckan är framme eller det blir mera reparationer än vad som egentligen behövdes från början. Kom in och boka ett bromstest.

Service hydraulik/påbyggnad

Vi smörjer och servar inte bara din lastbil utan även det som är bakom. Allt från kranar och lastväxlare till sopaggregat och släpvagnar. Kontakta din verkstad för mera information.

Reservdelsförsäljning

Vi säljer Scania originaldelar, begagnade delar, tillbehör, merchandise. Ja allt för din Scania har vi.

Alkolåskalibrering

Det är viktig att du kalibrerar din alkotestare minst var 12 månad. Beroende vilket fabrikat du har på din alkomätare så skall den kalibreras med jämna mellanrum. Vi utför detta på alla våra driftställen!

Transportkylaservice

Våra kunniga medarbetare underhåller och reparerar kylaggregat för både tunga och lätta fordon; transportbil, lastbil, buss eller efterfordon. Att erbjuda den bästa servicen och högsta kvalitén ser vi som en självklarhet. Vi samarbetar med ledande tillverkare av transportkyla och är auktoriserade för Thermo King, Frigoblock och Hultstein.

• Periodiserade kontroller
• Ackrediterade för besiktningsanmärkningar
• Garantireparationer på kyla

Ackrediterade för kontroll av analoga och digitala färdskrivare

Vart annat år är det lag på att kontrollera din färdskrivare. Missar du att utföra denna kontroll så kan det bli dyrt så kontakta vår verkstad så fixar vi detta åt dig. Tidåtgång 2 timmar.

Sekretess
Information och dokument som skapas i samband med kontrollarbeten (släcka 2:or) är kundens egendom och ska behandlas konfidentiellt. När det krävs enligt lag eller avtalats i kontrakt, att Engströms Lastbilar kan eller ska lämna ut konfidentiell information, ska kunden meddelas innan om vilken information som lämnas ut. Detta förutsatt att det inte är förbjudet enligt lag.

Ackrediterade för efterkontroll & släcka 2:or

Till oss kan du komma om du fått en 2:a på besiktningen. Vi lagar felet och släcker 2:an så slipper du åka tillbaka till bilprovningen.

Sekretess
Information och dokument som skapas i samband med kontrollarbeten (släcka 2:or) är kundens egendom och ska behandlas konfidentiellt. När det krävs enligt lag eller avtalats i kontrakt, att Engströms Lastbilar kan eller ska lämna ut konfidentiell information, ska kunden meddelas innan om vilken information som lämnas ut. Detta förutsatt att det inte är förbjudet enligt lag.

Frågor? Kontakta oss gärna!

Johan Edgren

Sektorchef
0492-660 07
johan.edgren@engstromsbil.se